Træf 2014 i Kolding – Genealogisk Forum.

Årets træf i Genealogisk Forum foregik i Kolding. Vi skulle besøge både Koldinghus og Kolding Fjord Hotel. Selvom jeg har besøgt begge steder flere gange, lærte jeg meget nyt om de to bygningers historie. Det var yderst interessant.
Vi var 100 medlemmer af Genealogisk Forum, som er et forum for slægtsforskere på Facebook, der havde tilmeldt sig træffet. Birthe og Peter Kroman, stod som arrangører af et rigtig flot arrangement, og de fik hjælp af en flok medlemmer til det praktiske omkring afviklingen på selve dagen.

Jeg, som ikke er venstremand, må nødtvunget sige at Koldings borgmester Jørgen Petersen, som indledte træffet med et oplæg på 20 minutter, gjorde det ualmindeligt godt og grundigt. Han var både meget vidende og velforberedt.
Hanne-Mette Pedersen, arkitekt og guide på Koldinghus holdt et interessant oplæg om slottet og historien om de fire slotte, som vi stadig den dag i dag kan se spor af i murværket. Desuden fortalte hun om restaureringen af ruinen og tankerne bag den måde, man har valgt at gøre det på. Ret enestående i verden.  Derefter var der tid til at gå rundt og selv se sig omkring og evt. besøge Museumsbutikken. Vi skulle jo helt op i tårnet og ned i fangekælderen og det var utrolig mange trapper.
Oplæggene, frokost og eftermiddagskaffen foregik i riddersalen, som ligger i trediesals højde, så benene var godt ømme dagen efter.
Om eftermiddagen var der oplæg af John Simonsen om “Uniformen og farfar”, med udgangspunkt i et billede af hans farfar. Desuden berettede han om et kommende landsdækkende radioprogram for slægtsforskere.

Kl. halv fire var vi færdige på Koldinghus, vi ryddede op efter os selv, og tog afsted til Kolding Fjord Hotel. Her fik vi en rundvisning og fortælling om bygningerne samt hvad de er brugt til gennem tiderne af Adm. direktør Peder J. Madsen. Dagen sluttede i baren på Kolding Fjord, hvor vi fik lidt at drikke inden vi gik hver til sit.

Det var en hyggelig dag og vi havde dejligt vejr. Tak for denne gang, måske ses vi igen til Træf 2015 (hvis det ikke er for langt væk).

Kolding Fjord i 1910

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du er slægtsforsker og ikke kender Genealogisk Forum på Facebook kan jeg kun anbefale det. Der hjælper alle hinanden, og der er nogle meget dygtige mennesker i det forum, man kan altid får hjælp til stort og småt.    Gruppen er oprettet og ledet af Birthe Mylius Grønvold Kroman og Peter Kroman, og de to arrangerede også Træk 2014 i Kolding.  Link: Genealogisk Forum på Facebook

Fotograf Eva Kristensen, Redigering Peter Kroman (begge fra Genealogisk Forum) 24. maj 2014.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.