Min dejlige mor ville i dag være fyldt 80 år

Sidste dag på arbejde 2002
Foto fra juni 2003 hvor hun var 63 år.

Det er i disse dage 15 år siden, vi mistede hende til anden runde brystcancer.

Barndom

Hun blev født d. 14 juni 1940 på Fødselsstiftelsen i Århus kun 2 måneder inde i 2. Verdens Krig. Hendes forældre blev gift få måneder før fødslen. De var gift i 16 år og fik 4 døtre inden de blev skilt igen i 1956.

Svend Åge og Edna flyttede med min mor til Herning under krigen, fordi der skulle være nemmere at skaffe arbejde. De boede i en periode i en sal i missionshuset Bethania, fordi de var husvilde. Mine bedsteforældre var begge døve, og på dette tidspunkt havde de to små piger, min mor Aase fra juni 1940 og Gurli fra juli 1944. ( eksakt flyttedato?) Under krigen satte de Gurli i pleje hos farbror Harald og tante Metha, der var barnløse og boede i Idom. Efter krigen blev hun 26. november 1945 i følge kirkebogen “ved bevilling” adopteret  af Harald og Meta, og hun blev derfor hos dem i Idom. 

Da den tredje datter Inga kom til i 1946 boede familien på Korsørvej 29A, i Korsørgården, og der boede i også da den fjerde datter blev født i 1952. 

     

        Min mor 2 -3 år gammel.                            Min mor med sin søster Gurli.                 Min mor med sin søster Inga.

         

         Jonnas barnedåb i 1952.                                                      Min mors konfirmation 1954, mellem Harald og Metha.

     

         Min mor i sin klasse på Nørregade skole.                                Inga 10, Jonna 4 og min mor Aase 16 år i 1956.                           

Ungdom

Indlægget er under udarbejdelse.

4 kommentarer

Spring til kommentar-formularen

  • Jesper Trentemøller on 14. juni 2020 at 18:40
  • Svar

  Er det en bog og kan den købes
  Hilsen Jesper Trentemøller

  1. Nej det er det ikke, det er bare mig der skriver lidt slægtsforskning om min familie. Selvom det ikke er så mange år siden jeg mistede min mor, vil jeg gerne skrive lidt om hendes historie mens der stadig er nogen der husker helt tilbage til hendes ungdom og barndom.

  • Inga pedersen on 14. juni 2020 at 19:37
  • Svar

  Gurli blev født den 6. Juli 1944
  Døvehuset lå/ligger på Gl. Skolevej og billedet fra min søsters konfirmation, det står hun mellem Harald og Meta

  1. Tak :-), var ikke klar over jeg havde forkerte oplysninger, men superdejligt at nogen ser siden og jeg modtager gerne alle de oplysninger, rettelser og tilføjelser du kan komme i tanke om.
   Knus Vibse

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.