“Solgården” i Herning.

Solgården

I 1964 flyttede vi fra Grønnegade til Solgården på hjørnet af H. C. Ørstedsvej og Monradsgade. Vi boede først i en af de små lejligheder helt oppe under taget, men da min far (Poul Georg Jensen) blev vicevært i Solgården, fik vi en større lejlighed i stueetagen i den sidste opgang i Monradsgade. På det tidspunkt ventede min mor, hvad skulle vise sig at være min lillesøster. Min far ordnede alt forefaldende arbejde og haven. Min mor vaskede trapper i opgangene.

Vibse i haven Solgården

Med far i haven 1965

trapper i Solgården

Mor færdig med trappevasken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min mor gik hjemme og passede mig, mens far var på arbejde som snedker. Jobbet som vicevært var kun et fritidsjob. I juni 1965 kom min lillesøster til verden. Hun blev født hjemme i soveværelset i Solgården tidligt pinsemorgen.

scan0012  merete i vognen  Solgården

Læg mærke til den hjemmelavede vugge. Far havde lavet den af rundstokke, der var brændt/svedet for at få patina, mor havde syet stoffet både til himlen og til siderne i blomstret bæk-og-bølge. Da jeg lå i den var stoffet lysegult og himlen anderledes. Barnevognen var dog den samme til os begge. Billedet af mor og barnevognen med lillesøster er taget fra vores altan. På bordet i køkkenet blev hun skiftet, her mens jeg ser til. Læg mærke til mit lille strygejern der står på bordet. I juli 1965 lige efter min 3 års fødselsdag blev hun døbt Merete Jensen.

 

Herning Kirke

Herning Kirke

Messes barnedåb

Er sikker på at vores tøj er hjemmesyet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er et par billeder fra julen 1965, hvor hele familien besøgte os og frokosten blev indtaget i soveværelset/spisestuen.

Merete som barn (3)Jul i Solgården 3

 

Solgården 65 jul

I foråret 1966 købte min far en snedkerforretning i Kolding, og han flyttede til Kolding. Han arbejdede om dagen og søgte efter en bolig til os i sin fritid. Da han havde fundet noget, flyttede vi ned til ham, og forlod Solgården og Herning.

Vi kom til at bo på Gl. Esbjergvej i Harte, ved Kolding.

Billederne herunder; Mine forældres røde Simca 1000, og jeg. Samt mig i min udklædning til fastelavn.

Sted: Solgården.

 

Vibse og simkaen i gården

Vibse til fastelavn Solgården

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.