Mine strikkede og hæklede projekter

Som ung lærerstuderende valgte jeg blandt andet linjefaget håndarbejde. Det gjorde jeg ud fra interesse ikke fornuft. Jeg strikkede gennem mine teenageår mange jumpere og syede lidt til mig selv. I løbet af min tid på Seminariet, hvor vi blev forældre for første gang og hvor pengene var yderst små, fik jeg syet og strikket lidt til os alle tre.

Da jeg så endelig blev lærer, var der ikke behov for håndarbejds-lærere, og til dags dato har der ikke været brug for det med undtagelse af et semester for en del år siden, hvor jeg underviste i syning som valgfag.

I de mellemliggende år er det ikke blevet til ret meget strik, hækling eller syning.
For det første var det ikke moderne, for det andet er jeg ikke typen, der har figur til hjemmestrik mere.

D. 29. juli 2016 fik vi besked om, vi skulle være bedsteforældre første gang, det var en fredag i vores ferie. Om mandagen købte jeg Sandness Babyull Lanett (100% merino) garn i råhvid for at strikke Marysvøbet, som den vordende mor ønskede sig. Jeg gik glad i gang, først og fremmest fordi jeg skulle være farmor og fordi det igen er moderne med hjemmestrik, og min svigerdatter er vild med hjemmestrik.

Det blev starten på en mængde forskellige arbejder til barnebarnet, der viste sig at være en lille pige.

Jeg arbejder sammen med hendes mor omkring ønskede modeller og farver, så jeg er nogenlunde sikker på at tingene bliver brugt og passet på. Det er vigtigt for mig, fordi jeg jo bruger en masse tid på arbejdet (jeg nyder det også selv ;-)), men jo også fordi mønstre og kvalitetsgarn ikke er billigt.

Sådan kom jeg altså i gang igen!

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.