Min tiptipoldefar på Langborggård i Karup.

Photo 11-02-13 18.34.05

Omkring 1910. Familien foran gården.

Photo 11-02-13 18.13.44

Min tip-tip oldefar i lige linje på min farfars side hed Jens Jensen (Kaldet Huus), han levede i perioden 1769 – 1836. Han var født i Smollerup, og døde på Langborg på Kølvrå mark i Karup.

Hans søn Jens Jensen Langborg (1806 -1886) købte gården Kirkegård og omdøbte den til Langborggård i 1836. Gården var derefter i familiens eje helt frem til 1929 altså i 93 år.

Ukendt årstal (1928?)

I foråret 2013 besøgte jeg Karup lokalarkiv og fandt en masse spændende ting, heriblandt skøder, skifter og fotos af familien. Desværre blev det mørkt inden jeg kom derfra, og jeg undlod derfor at køre forbi gården, det kan jeg jo altid gøre.

Meeen… fornylig blev jeg så ringet op af Inger Merstrand fra Karup lokalarkiv, som fortalte at gården nu er revet ned. Ærgerligt! Så havde jeg forpasset muligheden for at se den! Hun havde imidlertid været snarrådig nok til at tage billeder af stuehuset, som var det eneste tilbageværende, inden de fik skovlen under det. Jeg kunne få kopier af billederne, hvis det havde interesse. Og det havde det selvfølgelig. Gud ske tak og lov for engagerede slægtsforskere.

Langborg-kvinderne på gårdspladsen. Anledningen kender jeg ikke.

Det gamle stuehus umiddelbart før nedrivningen. 93 års familiehistorie ……. hvis mure kunne tale. Min oldefar og tipoldefar blev født her.

 

3 kommentarer

  • Charlotte Viller on 10. september 2020 at 12:31
  • Svar

  hej. Jeg har et par billeder af langborg gård som jeg gerne vil maile til dig hvis det har interesse? Det er min oldemors gamle negativer jeg har fået fingre i og har scannet ind.

  1. Det lyder da rigtig spændende. Jeg har enkelte billeder selv, vi kan se om det er de samme ellers kan vi bytte hvis du er interesseret i det.
   Din oldemor hed? er vi i familie med hinanden?

  2. Det vil jeg meget gerne have. Mail-adresse: vstendorf@gmail.com
   Betyder det at vi er i familie?
   MVH. Vibeje Stendorf (født Jensen)

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.