Min dejlige mor ville i dag være fyldt 80 år

Det er i disse dage 15 år siden, vi mistede hende til anden runde brystcancer.

Barndom

Hun blev født d. 14 juni 1940 på Fødselsstiftelsen i Århus kun 2 måneder inde i 2. Verdens Krig. Hendes forældre blev gift få måneder før fødslen. De var gift i 16 år og fik 4 døtre inden de blev skilt igen i 1956.

Svend Åge og Edna flyttede med min mor til Herning under krigen, fordi der skulle være nemmere at skaffe arbejde. De boede i en periode i en sal i missionshuset Bethania, fordi de var husvilde. Mine bedsteforældre var begge døve, og på dette tidspunkt havde de to små piger, min mor Aase fra juni 1940 og Gurli fra juli 1944. ( eksakt flyttedato?) Under krigen satte de Gurli i pleje hos farbror Harald og tante Metha, der var barnløse og boede i Idom. Efter krigen blev hun 26. november 1945 i følge kirkebogen “ved bevilling” adopteret  af Harald og Meta, og hun blev derfor hos dem i Idom. 

Da den tredje datter Inga kom til i 1946 boede familien på Korsørvej 29A, i Korsørgården, og der boede i også da den fjerde datter blev født i 1952. 

     

Min mor 2 -3 år gammel.                               Min mor med sin søster Gurli.                     Min mor med sin søster Inga.

         

Jonnas barnedåb i 1952.                                                                     Min mors konfirmation 1954, i døvehuset i Vestergade.

     

Min mor i sin klasse på Nørregade skole.                                          Inga 10, Jonna 4 og min mor Aase 16 år i 1956.                           

 

Ungdom

Indlægget er under udarbejdelse.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.