Min store hobby.

Siden 2011 har min store interesse været, at finde mine rødder, afdække så meget af deres liv, som det er muligt, ud fra de efterladte bidder af materiale, det er muligt at finde tilbage til idag 150 – 200 år efter.

Efter jeg i de sidste to år har koncentreret mig om at finde slægtninge i kirkebøger og folketællinger, som er tilgængelige på Internettet, sidder jeg med nu 1750 navne og er for en enkelt linje vedkommende nået tilbage til midten af 1500 tallet.

Det er stadig fascinerende at finde forfædre og deres efterkommere i andre grene af “familien”, ligesom det er spændende, når man får kontakt til andre nulevende efterkommere af en fælles ane. En der kan bidrage med oplysninger, personer og steder, som jeg endnu ikke selv har fundet.

Jeg fascineres af detektivarbejdet, veje til data som ligger gemt som en guldgrubbe for slægtsforskere. Ingen vej er den rigtige, men den vej der tilvejebringer interessante oplysninger om mine forfædre, er den rigtige for mig.

Jeg har i mange år været interesseret i historie, og også i en ung alder været bevidst om, at vores nutidige liv følger af den historie vi har, de love, beslutninger, opfindelser, begivenheder og den vej lederne i vores land har valgt at gå gennem tiderne, og ikke mindst hvilken familie vi er født i. Det er ret fascinerede, hvordan vi er endt her, hvor vi er et velfærdssamfund, hvor vi på alle måder er priviligeret. Specielt når man ser bare 50 -100 år tilbage, og ser hvordan vores forfædre levede.

Min slægtsforskning tager udgangspunkt i mine børn, så derfor forsker jeg i både min mands og mine egne aner. Det giver som udgangspunkt 4 bedsteforældre, 8 oldeforældre, 16 tip-oldeforældre og 32 tip-tip oldeforældre. Det giver mig en personkreds på 60 personer, hvis jeg udelukkende kigger tilbage, og en periode på ca. 180 år. Det er den personkreds, i den historiske kontekst, jeg vil forsøge at få mere ‘kød’ på.

Perioden fra ca. 1830 rummer mange spændende historiske hændelser foruden to verdenskrige og epidemier, lovændringer, andelsbevægelsen, foreningsdannelse, sygekasser, urbanisering, industrialisering og nye opfindelser f.eks. elektricitet, der kunne forbedre vores liv og aflaste os i de hårdeste arbejdsopgaver, men også statsbankerot og økonomiske kriser.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.